header banner
Default

Na de stijging van de koers van Bitcoin verliezen crypto-handelaars 280 miljoen euro


Bitcoin en veel andere crypto koersen hebben de afgelopen 24 uur mooie stijgingen neergezet. Maar niet voor iedereen is dat feest. De stijging zorgde bij zogenoemde short traders namelijk voor grote verliezen.

Bitcoin-mining nu voor iedereen! ⚡⛏️ €500 korting via Crypto Insiders! Advertentie Rollman Mining

Honderden miljoenen aan bitcoin liquidaties

VIDEO: 8000$ verdienen in 1 uur handelen in Bitcoin #trading #crypto #binance #shorts #futures #livetrading
Infinity Algo

Uit data van Coinglass blijkt dat in totaal maar liefst 300 miljoen dollar (280 miljoen euro) aan short-posities zijn geliquideerd over de afgelopen 24 uur. Handelaren die short gaan speculeren dat de koers gaat dalen. Traders met bitcoin short-posities leden het grootste verlies. Daar werden namelijk voor 177 miljoen dollar aan posities gesloten.

De prijs van bitcoin steeg sinds gisteravond met 15% in waarde. Het bereikte hiermee een nieuw jaarlijks hoogtepunt van 35.157 dollar op crypto exchange Coinbase. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is bitcoin op het moment van schrijven 31.777 euro waard.

Liquidaties van crypto en bitcoin short-posities
Heatmap van liquidaties van crypto en bitcoin posities. – Bron: Coinglass.

De koersbeweging van bitcoin volgde na een periode waarin de koers al flink wist te stijgen. De recente stijging zette short traders verder onder druk waarna zij gedwongen werden om hun posities te sluiten.

Short-posities worden geliquideerd zodra een trader niet genoeg geld in zijn of haar account meer heeft. Dit gebeurt automatisch in wat ook wel een margin call genoemd wordt.

Het sluiten van een short-positie heeft een positief effect op de prijs aangezien de onderliggende bitcoin terug moet worden gekocht van de markt. Dit kan een verdere kettingreactie veroorzaken. Zodra de koers verder stijgt moeten nog meer short-posities gesloten worden, wat weer verdere koopdruk op de markt veroorzaakt. Dit heet ook wel een short squeeze.

Advertisement

Bitcoin ETF hoop een van de oorzaken

VIDEO: $90.000 Bitcoin-handelsverlies 😱
Crypto Hustle

De recente stijgingen lijken vooral te worden veroorzaakt door euforie omtrent de komst van het eerste Amerikaanse bitcoin spot beursfonds. Zo’n ETF zou voor een enorme toestroom van nieuw geld kunnen zorgen doordat institutionele investeerders de optie krijgen om in bitcoin te investeren.

Consultancyreus Ernst & Young deelde onlangs een inschatting van hoeveel geld er naar de markt zou kunnen stromen zodra het eerste ETF wordt goedgekeurd.

De hoop op de komst van een eerste ETF zorgde ook bij grote investeerders wereldwijd voor optimisme. Uit data van CoinShares bleek dat afgelopen week weer veel geld naar crypto-fondsen is gestroomd.

Sources


Article information

Author: Robert Rodriguez

Last Updated: 1698704282

Views: 780

Rating: 4.8 / 5 (112 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Robert Rodriguez

Birthday: 1934-02-04

Address: 708 Peter Lights, Juliestad, MA 41022

Phone: +3528221158443280

Job: Renewable Energy Analyst

Hobby: Kite Flying, Surfing, Origami, Rowing, Wildlife Photography, Animation, Arduino

Introduction: My name is Robert Rodriguez, I am a steadfast, clever, exquisite, fearless, expert, capable, priceless person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.