header banner
Default

Een nieuwe aanval richt zich op het crypto-project Terra (LUNA)


Afgelopen weekend ondervond het Terra (LUNA) project weer nieuwe problemen. Volgens een Twitterbericht is de website van Terra het doelwit geworden van een reeks ‘phishing’ aanvallen. Hackers probeerden toegang te krijgen tot de LUNA wallets die verbonden zijn met Station Wallet. Het bekende Terra netwerk ging in 2022 ten onder na de ineenstorting van zijn eigen stablecoin TerraUSD (UST) en de LUNA token.

1/ 📢 Attention Terra users,

To avoid potential phishing scams, please continue to avoid interacting with sites with the terra(dot)money domain until we post another update confirming full access.

— Terra 🌍 Powered by LUNA 🌕 (@terra_money) August 20, 2023

Bitcoin koers krijgt lichte tik, kan terug stuiteren naar $44.000 Altcoin nieuws 23/08/2023

De hackers hebben vermoedelijk de website besmet met een kwaadaardige code die in de wallets van de gebruikers wordt geplaatst bij het bezoeken van de website. De gebruikers worden hierdoor zonder hun medeweten geconfronteerd met een aanval waarbij een geautomatiseerde handtekening wordt gezet. Dit geeft de hackers toegang tot de digitale activa van de slachtoffers.

Vooralsnog is het onduidelijk hoeveel slachtoffers er zijn gemaakt met deze phishing-aanval. Ondertussen is de website van Terra bevroren om meer aanvallen te voorkomen.

Station Wallet bracht zelf ook een update naar buiten. Het team achter de wallet meldt dat het “belangrijke wijzigingen heeft aangebracht om de veiligheid en beveiliging van de gebruikers te waarborgen.” Gebruikers worden geadviseerd om zowel de desktop als de mobiele applicatie niet te gebruiken, voordat de veiligheid wordt gegarandeerd door Station Wallet.

1/ Update: We’ve made significant changes to ensure the safety and security of our users. Please read the following thread for important information and links 🧵👇

— Station 🛰 (@StationWallet) August 22, 2023

Advertisement

Geen sympathie voor Terra slachtoffers?

VIDEO: Terra Luna Classic Will Reach 1-3 Cents In During The 2024 #Crypto Bull Run!!!
Matthew Perry

Terra stond in 2022 in het middelpunt van de cryptowereld door het omvallen van de UST stablecoin en vervolgens de LUNA token. Deze gebeurtenis had een ontzettend grote impact op de industrie en veroorzaakte een enorme cryptocrash door het verlies van 40 miljard dollar.

Er lijkt daarom weinig medeleven te zijn voor de huidige slachtoffers van de de phishing-aanval.

Op het platform Reddit werden verschillende berichten geplaatst waarin online waarnemers weinig medeleven toonde richting de slachtoffers van de huidige phishingaanval. Zo schrijft iemand op het sociale mediaplatform Reddit: “Als je een terra.money domein hebt, verdien je het om gehackt te worden.”

Post Views: 29

Sources


Article information

Author: David Wood

Last Updated: 1702541882

Views: 785

Rating: 3.8 / 5 (120 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: David Wood

Birthday: 1937-02-06

Address: 9862 Harris Meadow, Joannachester, ND 15534

Phone: +4569619711609614

Job: Article Writer

Hobby: Cocktail Mixing, Wildlife Photography, Mountain Climbing, Scuba Diving, Graphic Design, Cross-Stitching, Poker

Introduction: My name is David Wood, I am a candid, clever, Gifted, unguarded, irreplaceable, rare, accessible person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.