header banner
Default

De koers van Dogecoin breekt door een belangrijk weerstandsniveau - BLOX | Nieuws


De Dogecoin koers is door een weerstandsniveau gebroken waar het in totaal bijna 900 dagen tegenaan hikte. Die weerstand was lastig voor het project, omdat het om een dalende weerstandslijn ging. In de onderstaande grafiek is te zien hoe die dalende weerstandslijn de Dogecoin koers steeds verder omlaag drukte de afgelopen 900 dagen.

Nu is de weerstand doorbroken en lijkt de weg vrij voor Dogecoin om verder te stijgen. Wat kunnen we van de memecoin verwachten?

Bron: Tradingview/BeInCrypto

Dogecoin koers breekt uit

VIDEO:

Dogecoin is dus boven een weerstandslijn uitgebroken waar het in totaal 900 dagen last van had. In de bovenstaande grafiek is te zien hoe de memecoin vanaf de all-time high van 0,740 dollar in mei 2021 last had van dit weerstandsniveau.

Uiteindelijk heeft de daling voor een dieptepunt van 0,049 dollar gezorgd in juni 2022. Vanaf dat niveau is Dogecoin weer opgeklommen tot de huidige koers van 0,06933 dollar. Maar met die koers is het nog VER verwijderd van de all-time high van 2021.

Dat neemt niet weg dat het bullish te noemen is dat Dogecoin eindelijk de weerstand van 900 dagen heeft weten te doorbreken.

Het enige minpunt voor de memecoin is dat de Relative Strength Index (RSI), een belangrijke momentum-indicator uit de technische analyse, op dit moment weinig reden geeft voor optimisme.

Wat zeggen de analisten?

VIDEO:

De analisten op Twitter (of X) zijn over het algemeen bullish over de vooruitzichten voor Dogecoin, de favoriete cryptocurrency van Elon Musk. ZAYKChart publiceerde dezelfde lange-termijn dalende trendlijn die we eerder in dit artikel lieten zien. Hij gelooft dat de Dogecoin koers klaar is voor een gigantische bullish opleving.

Rovercvc denkt zelfs dat Dogecoin de potentie heeft om Bitcoin te overklassen, omdat de DOGE/BTC grafiek momenteel op een belangrijk steunpunt handelt.

RektCapital is daar nog niet zo zeker van. Volgens hem is Dogecoin namelijk nog helemaal niet uit de lange-termijn trendlijn gebroken.

Alles bij elkaar levert dat een gecompliceerde situatie op voor de memecoin, al lijkt het erop dat de meeste analisten momenteel bullish zijn over Dogecoin.

Sources


Article information

Author: Tony Morrison

Last Updated: 1699898642

Views: 808

Rating: 4.4 / 5 (78 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tony Morrison

Birthday: 1937-08-29

Address: 9792 Valentine Junctions Suite 007, Smithside, TN 28216

Phone: +3711578391693749

Job: Article Writer

Hobby: Singing, Amateur Radio, Stargazing, Meditation, Gardening, Wildlife Photography, Basketball

Introduction: My name is Tony Morrison, I am a resolute, unguarded, dedicated, bold, welcoming, treasured, venturesome person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.