header banner
Default

Paul Tudor Jones ziet potentieel in goud en Bitcoin onder $27k


Bitcoin munt naast goudstaaf 

De Bitcoin koers is gistermiddag tot onder $27k gedaald en zakte door tot ongeveer 26,5k. De angst onder crypto-beleggers is dat daarmee de weg geopend is voor verdere dalingen van de Bitcoin koers op korte termijn. Gisteren berichtten wij al over het zogenaamde “Death Cross” dat is verschenen op de Bitcoin koers grafiek. Dit wordt in de technische analyse gezien als een bearisch signaal en voorspelt verder koersverlies.

Op het moment van schrijven staat de BTC koers op $ 26.795 (Bitmex) en € 25.226 (Bitvavo). Dat is een verandering van -0,97% in de afgelopen 24 uur. Ook de koersen van altcoins gingen over een breed front lager. Daarover verderop meer

Paul Tudor Jones ziet meer in goud en Bitcoin dan in aandelen

VIDEO: Bitcoin to Rally Soon: Paul Tudor Jones Chooses BTC and Gold
Sin City Crypto

Investeerder Paul Tudor Jones toont zich terughoudend ten aanzien van aandelen, maar ziet potentie in zowel goud als Bitcoin. De twee voornaamste redenen die hij noemt zijn de mogelijke escalatie van het conflict tussen Israël en Hamas en de huidige economische omstandigheden in de Verenigde Staten. Een omgekeerde rentecurve, hoewel niet specifiek genoemd door Tudor, is ook een belangrijk aandachtspunt voor beleggers.

Invloed van geopolitieke spanningen

VIDEO: Paul Tudor Jones: Really challenging time to want to be an equity investor in U.S. stocks right now
CNBC Television

Tijdens een recent interview met CNBC sprak Jones over zijn kijk op het Israël-Palestina conflict en de invloed daarvan op financiële markten. Zijn voornaamste zorg is dat verdere escalatie kan leiden tot terughoudendheid bij investeerders.

Ondanks deze geopolitieke spanningen zagen de belangrijkste Amerikaanse indexen toch winst in de eerste handelsdagen van deze week. Echter, als Jones gelijk heeft, kan deze opmars van korte duur zijn.

Rentecurve vertoont diepe inversie

VIDEO: Paul Tudor Jones JUST Revealed MAJOR Hint for Bitcoin Spot ETF
Crypto Tips

Historisch gezien is de rentecurve een van de meest betrouwbare indicatoren voor een aanstaande recessie. Elke recessie sinds 1955 werd voorafgegaan door een inversie van deze curve.

Recentelijk toonde de rentecurve voor Amerikaanse staatsobligaties een dieptepunt dat we sinds 1981 niet meer hebben gezien. Deze trend baart zorgen.

rentecurve op Amerikaanse staatsobligaties

Daarnaast heeft het beleid van de Federal Reserve, gericht op het tegengaan van inflatie door renteverhogingen, zijn eigen uitdagingen gebracht. Hogere rentetarieven leggen extra druk op het bankwezen, dat dit jaar al getroffen werd door grote bankfaillissementen.

Experts speculeren dat de Fed mogelijk al in 2024 de rente zal verlagen om verdere economische problemen te voorkomen, zelfs als de inflatie nog niet is afgenomen.

Als de rentetarieven dalen in aanloop naar de Bitcoin-halvering van 2024, kunnen we ons opmaken voor flinke marktbewegingen.

Goud en Bitcoin in de lift

VIDEO:

Bitcoin heeft de afgelopen handelsdagen een daling van 2% laten zien, terwijl goud juist met 2% is gestegen.

Paul Tudor Jones vatte zijn standpunt samen: "Ik ben niet enthousiast over aandelen, maar des te meer over bitcoin en goud." De miljardair heeft eerder gezegd dat hij 5% van zijn vermogen in Bitcoin heeft geïnvesteerd en ziet zowel goud als Bitcoin als veilige havens in onzekere tijden.

Samenvattend lijkt het erop dat Paul Tudor Jones weleens gelijk kan hebben. De toekomst zal uitwijzen of zijn sceptische blik op aandelen gerechtvaardigd is, gezien recente gebeurtenissen. 

Ander crypto nieuws

VIDEO:

Strengere regelgeving voor AI in EU

VIDEO:

De EU overweegt strengere regelgeving in te voeren voor ChatGPT en andere concurrerende grote AI taalmodules (LLMs). De exacte details van de nieuwe AI-wetgeving zijn nog onduidelijk, maar het doel is om aanzienlijke beschermingsmaatregelen te implementeren zonder de snelgroeiende sector schade toe te brengen. Duizenden start-ups die met ChatGPT werken of alternatieven ontwikkelen, kunnen direct beïnvloed worden door deze gecombineerde Europese inspanningen.

JP Morgan beweegt richting tokenisatie

VIDEO:

De Amerikaanse bankreus JP Morgan heeft een nieuw tokenisatie-platform geïntroduceerd, genaamd Tokenized Collateral Network (TCN), dat traditionele activa omzet in digitale vorm. Het bankbedrijf heeft tot nu toe langzaam de blockchain-technologie en crypto-investeringen geadopteerd, maar ziet nu potentieel in deze richting. JP Morgan heeft al beleggingsfondsen omgezet in digitale tokens, wat de weg vrijmaakt voor gebruik op hun platform.

Bitcoin koers duikt onder de k

VIDEO:

Bitcoin wordt momenteel verhandeld rond de $26,8k. De digitale munt probeert de cruciale steun van $27k vast te houden, maar deze lijkt uit zicht te raken. In de afgelopen 24 uur zagen we de Bitcoin koers starten rond de $27,5k, maar die waarde kon het niet vasthouden en het daalde geleidelijk naar $26.530. Daar trad wat herstel op en liep de Bitcoin koers weer wat op richting $27k.

Vooruitkijkend lijkt de bearmarkt de overhand te krijgen, waardoor er mogelijk verdere dalingen op de loer liggen voor de BTC koers.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $520 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 50,76%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins in het rood

VIDEO:

Andere crypto koersen stonden grotendeels in het rood en de markt kromp. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Ripple (XRP, -0,7%), Solana (SOL, -2,3%), Polygon (MATIC, -0,6%), Polkadot (DOT, -0,9%), Litecoin (LTC, -2,6%), Chainlink (LINK, 1,8%), en Avalanche (AVAX, -1,7%).

Solana koers grafiek 

EU wil grote taalmodules (LLM's) reguleren

VIDEO:

Het Europese parlement, de Europese Commissie en andere relevante organisaties proberen de groeiende bedreigingen en kansen aan te pakken die uitgaan van de Large Language Module (LLM)-sector, waartoe de ChatGPT-chatbot van OpenAI behoort. Simpel gezegd zijn LLM-programma's chatbots met de mogelijkheid om tekst samen te vatten, voorspellen, analyseren en genereren met krachtige AI achter zich. ChatGPT is momenteel het belangrijkste LLM-programma.

Volgens Bloomberg is het doel hier niet om nieuwe bedrijven te overbelasten met tonnen regelgeving. Dit is al lange tijd een probleem voor de EU, omdat bureaucraten de processen volledig ingewikkeld maken. Deze keer verloopt de voortgang echter langzaam en gestaag.

Sources


Article information

Author: Isaac Murphy

Last Updated: 1697890682

Views: 924

Rating: 4.2 / 5 (59 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Isaac Murphy

Birthday: 1923-12-08

Address: USCGC Miranda, FPO AP 88410

Phone: +4333977625620072

Job: Geologist

Hobby: Yoga, Wildlife Photography, Survival Skills, Soccer, Drone Flying, Golf, Badminton

Introduction: My name is Isaac Murphy, I am a unyielding, courageous, valuable, receptive, dedicated, treasured, risk-taking person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.