header banner
Default

Kripto piyasası ETF onaylarını hafife mi alıyor?


Table of Contents

    Analistler, yapılan spot Bitcoin ETF başvurularının piyasa tarafından yeteri kadar ciddiye alınmadığı görüşünde.

    Kripto piyasası, ETF onaylarını hafife mi alıyor?

    Haziran ayında kripto para piyasası varlık yönetimi şirketi BlackRock'ın ilk spot Bitcoin ETF başvurusu ile bambaşka bir döneme girdi. Bilindiği üzere kripto para piyasası 2023 yılına muazzam bir giriş yapmasına rağmen devamını getiremedi. Tam piyasada umutlar tükenmeye başlarken de ABD spot Bitcoin ETF furyası başladı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) ETF'lere karşı sert tutumuysa, Grayscale'in geçen haftaki yasal zaferiyle şimdilik frenlenmiş durumda. 

    Ne var ki endüstriden olumlu haberler gelmeye başlasa da genel olarak kripto para piyasasındaki düşüşlerden bir türlü kurtulunabilmiş değil. Bu noktada ise eski adıyla Arcane Research olan kripto araştırma şirketi K33'ten analistler, spot Bitcoin ETF onayının, kripto fiyatlarını yukarı çekme potansiyelinin kripto piyasası tarafından önemli ölçüde hafife alındığını iddia etti.

    K33 kıdemli analisti Vetle Lunde ve başkan yardımcısı Anders Helseth, geçtiğimiz gün yayınladığı bir piyasa raporunda, son üç ayın spot Bitcoin ETF onayı şansını büyük ölçüde artırdığını ancak  bu duyarlılığın Bitcoin ya da diğer temel kripto varlıklarının fiyatına yansımadığını belirtti.

    Analistler, Grayscale'in SEC'e karşı kazandığı yasal zaferin ardından Bitcoin'de hala bir artış olmamasına rağmen, herhangi bir ETF onayının Bitcoin ve piyasaya muazzam girişler çekeceğini ve BTC'deki alım baskısını önemli ölçüde artıracağını iddia etti.

    f0933210-4dcf-479a-a344-faf5c6e175d5
    Bitcoin, Grayscale'in zaferinin ardından kazançlarını geri verdi. Kaynak: K33 Research

    Bununla birlikte raporda, potansiyel bir spot ETF reddinin olumsuz etkisinin, Bitcoin fiyatlarının her zamanki gibi seyretmesine neden olabileceği belirtildi.

    Lunde ve Helseth, spot ETF onaylarının artma olasılığı göz önüne alındığında, piyasanın ETF'lere bakış açısının temelde yanlış olduğunu da ekledi.

    Piyasanın yanıldığına kesinlikle inanıyorum. Bu, tüm hesaplara göre, bir alıcı piyasasıdır ve mevcut seviyelerde agresif bir şekilde BTC biriktirmemek pervasızlıktır.

    İlginizi çekebilir: Grayscale avukatları, Bitcoin ETF'i konusunda SEC'e baskı yapıyor

    Öte yandan Lunde ve Helserth, Ethereum (ETH) fiyatına ilişkin olumlu düşüncelerini paylaşarak, ETH'nin önümüzdeki iki ay içerisinde Bitcoin'den daha iyi performans göstermesinin muhtemel olduğunu belirtti. Zira vadeli işlemlere dayalı bir ETF listesi öncesinde güçlü bir ivmeden yararlanacağı ifade edildi.

    Sources


    Article information

    Author: Monica Ochoa

    Last Updated: 1700037122

    Views: 684

    Rating: 4.4 / 5 (60 voted)

    Reviews: 82% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Monica Ochoa

    Birthday: 1957-08-06

    Address: 6011 Benjamin Shoal, Port Michelleborough, TX 08859

    Phone: +4381783833930652

    Job: Drone Pilot

    Hobby: Backpacking, Gardening, Photography, Fishing, Gardening, Yoga, Wine Tasting

    Introduction: My name is Monica Ochoa, I am a esteemed, risk-taking, Adventurous, bold, capable, expert, important person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.