header banner
Default

Hoe kan ik Bitcoin in Nederland kopen? | Bitcoinmagazine nl


De Bitcoin koers kan elk moment stijgen, dus weten hoe je snel Bitcoin kunt kopen is essentieel. In dit artikel vind je niet alleen een stappenplan hoe Bitcoin kopen in Nederland werkt, maar ook waar je het beste Bitcoin kan kopen.

Hoe Bitcoin kopen Nederland – Bitcoin kopen iDEAL

VIDEO: How To Buy Bitcoin In Netherlands
Business Guide

Bitcoin kopen is in de loop der jaren steeds makkelijker geworden. Waar je tien jaar geleden nog vooral op schimmige websites terecht kon, kan je nu Bitcoin kopen op een veel eenvoudigere manier:

 1. Stap 1: Maak een account aan bij een veilige crypto exchange of broker. eToro is hiervoor in Nederland een uitstekende keus vanwege de licenties die het heeft binnen Europa. 
 2. Stap 2: Kies uit de betaalmethoden om geld op je account te zetten. Bij eToro kun je gebruikmaken van creditcard, iDEAL en e-wallets als PayPal. Je moet bij eToro minimaal €10,- storten. 
 3. Stap 3: Nu het geld op je account staat kun je bovenin de zoekbalk naar Bitcoin. Ook kan je BTC zoeken of je gaat naar de “ontdek” pagina en kiest bij cryptocurrency voor de bovenste optie. Geef aan hoeveel je wilt investeren en maak de transactie rond. 

Let op: Cryptocurrency is een ongereguleerde en volatiele investering.

Waar Bitcoin kopen – De beste aanbieders in Nederland

VIDEO: Cryptocurrency kopen in Nederland - (Stappenplan voor beginners)
Bitcoin Start

Om Bitcoin te kunnen kopen heb je dus een account nodig bij een goede broker of exchange. Er zitten hier wel veel verschillen tussen waardoor je keuze belangrijk is. Verderop in dit artikel vind je bijvoorbeeld de verschillende manieren hoe Bitcoin kopen mogelijk is.

Waar Betaalmethodes Bitcoin-opties
eToro Creditcard, iDEAL & e-wallets Bitcoin & Bitcoin CFD’s 

1. eToro – De beste plek voor Bitcoin kopen en verkopen

VIDEO: Hoe Koop Je Bitcoin in Nederland (Beginner Tutorial)
How to Simple

Je hebt al even kennis kunnen maken met eToro in de uitleg hoe Bitcoin kopen werkt. eToro is een van de populairste brokers in Nederland vanwege het enorme aanbod aan verschillende investeringen.

Naast Bitcoin kopen vind je bij eToro nog veel meer cryptomunten, maar ook aandelen, grondstoffen, ETF’s, Valuta’s en tegenwoordig zelfs NFT’s. Zo bouw je een divers portfolio op, terwijl je daar niet voor op verschillende sites actief hoeft te zijn.

Vooral beginnende traders kunnen gemakkelijk hun eerste stappen bij eToro zetten. Je hebt niet te maken met ingewikkelde blockchain-technologie die je moet begrijpen of wallets met lange adressen. Je hebt in een paar klikken je Bitcoin aankoop geregeld.

hoe bitcoin kopen

eToro heeft verder nog een aantal handige functies als CopyTrading. Dit is een techniek waarbij je direct andere traders kan kopiëren. Elke keer wanneer zij een nieuwe positie innemen in Bitcoin of een andere investering, kopieer jij die met het geld dat je hiervoor beschikbaar hebt gesteld.

Je kunt bij eToro in veel producten traden, zonder dat daar een commissie over berekend wordt. Hierdoor weet je bij je aankoop precies hoeveel je betaalt en ontvangt, zonder dat daar later nog een percentage op ingehouden wordt.

Betaalmethodes Kosten Bitcoin aankoop Bitcoin-opties Minimale storting
Creditcard, iDEAL & e-wallets Spread Bitcoin & Bitcoin CFD’s €10,-

Voordelen

 • Gemakkelijk Bitcoin kopen met iDEAL
 • Minimale storting van slechts €10,-
 • Zeer gebruiksvriendelijke broker
 • Talloze andere opties qua investeringen
 • Copy Trading functie
 • Gereguleerde broker

Nadelen

 • Geen duidelijke weergave van kosten

Let op: Cryptocurrency is een ongereguleerde en volatiele investering.

Bitcoin kopen in Nederland: Hier moet je op letten 

VIDEO: GRATIS CRYPTO CURSUS LES 1: Aanmelden bij beste Broker/Exchange + eerste cryptocurrency kopen!
Corné Marchand

Ervaren traders draaien hun hand er niet meer voor om en weten binnen enkele minuten weer een extra Bitcoin te kopen. Voor beginnende traders op de markt is het minder gemakkelijk. Daarom lees je hier het overzicht waar je op moet letten bij je Bitcoin aankoop.

Ten eerste is de keuze voor een broker of exchange belangrijk. Hier moet je kiezen voor een partij die het best aansluit bij jouw wensen. Het gaat hier dan onder andere om de volgende zaken:

 • Verkoopt de exchange of broker rechtstreeks Bitcoin? 

Bij enkele brokers koop je geen echte Bitcoin, maar een afgeleide van Bitcoin die dezelfde koers volgt. Bepaal voor jezelf of je dit belangrijk vindt. Het heeft er bijvoorbeeld mee te maken dat je de Bitcoin kan versturen naar een eigen wallet of ander platform.

 • Maak je een eigen wallet aan bij de broker? 

Bekijk hoe de opslag van Bitcoin geregeld is bij de broker. Het kan zijn dat je een eigen wallet krijgt waarin je Bitcoin staat, en waar je dus ook gemakkelijk Bitcoin naar toe kan sturen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de eToro Money app.

 • Wat zijn de kosten die je maakt bij een transactie?

Bij een aankoop van Bitcoin horen altijd transactiekosten. Als je alleen de kosten van Bitcoin zelf betaald, heb je te maken met transactiekosten die afgestaan worden aan de zogenaamde ‘miners’. Het kan ook zijn dat de broker hier een ander tarief voor rekent en hun eigen Bitcoin doorzet naar jouw portfolio. Zorg dat je goed weet wat deze kosten zijn.

Kosten Bitcoin kopen in Nederland – Bitcoin kopen iDEAL

VIDEO: €1.000,- INVESTEREN in BITCOIN! Alles leren over digitale valuta | DAY1 Financieel | DAY1
DAY1
Broker/exchange Aantal coins Kosten storting iDEAL Kosten Bitcoin kopen Wallet aanwezig?
eToro 30+ Conversiekosten Dollar -> Euro Spread Ja

Is het nog de moeite waard om in Bitcoin te investeren?

VIDEO: Dit Is Hoe je Begint Met Daytraden In 2023!
Trade Academy

Natuurlijk was een investering in Bitcoin in 2009 het allerbest geweest. Maar nu de coin gestegen is tot waardes van tienduizenden dollars, twijfelen veel traders of het nog wel de tijd is om Bitcoin te kopen.

Voorraad Bitcoin voor altijd 21 miljoen

VIDEO: BITVAVO UITLEG voor BEGINNERS | Hoe werkt Bitvavo in 2023?
WijsGeld

Er is een belangrijke reden waarom het altijd een goed idee zou moeten zijn om in Bitcoin te investeren. Bitcoin is zo ontwikkeld dat er een maximaal aantal coins van 21 miljoen op de wereld zijn.

Sterker nog; daar zitten we op dit moment nog niet eens aan. Er is nog een deel Bitcoin wat vaststaat en als beloningen aan miners wordt gegeven.

Deze beloning voor miners wordt steeds kleiner totdat rond het jaar 2100 alle 21 miljoen Bitcoin vergeven zijn. Vanaf dat moment verdienen miners alleen nog aan transactiekosten die gebruikers betalen.

Dat er maximaal 21 miljoen Bitcoin zijn, betekent ook dat de prijs per Bitcoin steeds verder zou moeten stijgen. Bij de euro en dollar zie je dit mechanisme niet omdat er constant meer bijgedrukt wordt.

Daarnaast slinkt de echte voorraad zelfs omdat er weleens Bitcoins verdwijnen. Zo zijn er genoeg horrorverhalen van mensen die jaren geleden hun Bitcoins kwijtraakten, zoals een Engelsman die met 8.000 BTC eigenlijk honderden miljoenen euro’s zou hebben.

Volatiel en tóch stabiel

VIDEO: Uitlegvideo: zo koop je bitcoins, ook met iDeal
Bright

Bij cryptocurrency zul je de term ‘volatiel’ vaak tegenkomen. Dit houdt in dat er grote schommelingen in de prijs plaats kunnen vinden, zowel naar boven als naar beneden.

Voor Bitcoin geldt dit ook, maar van de gehele crypto markt is de Bitcoin koers wel het meest stabiel in de afgelopen jaren. Zeker als je op de langere termijn kijkt, is Bitcoin op enkele dipjes na redelijk stabiel gestegen.

Grote bedragen zijn niet nodig

VIDEO: BLOX APP Review (Crypto kopen en verkopen met Blox app)
Rich Mind

Veel beginnende traders laten zich afschrikken door de enorme waarde van 1 Bitcoin, maar dat is niet nodig. Je kunt zo klein als je zelf wilt beginnen met je eerste investering in Bitcoin.

Zo biedt eToro je de mogelijkheid om al voor €10,- in te stappen en daarmee een klein stukje van 1 Bitcoin te kopen. Elke Bitcoin bestaat uit honderd miljoen kleine stukjes die vernoemd zijn naar de maker van Bitcoin: Satoshi (Nakamoto).

Verschillende manieren om Bitcoin te kopen

VIDEO: Rentepauze FED duwt Bitcoin omhoog | MicroStrategy: 900 miljoen winst | Crypto nieuws vandaag | #983
BLOX

Bitcoin kopen kan op meerdere manieren. Hieronder vind je een aantal van de opties die je in Nederland bij verschillende exchanges en brokers hebt.

Bitcoin kopen met iDEAL

VIDEO: IK GING DAYTRADEN VOOR 1 WEEK LANG! (BEGINNER)
UberQuin

De gemakkelijkste optie voor Nederlanders zal vaak zijn om Bitcoin te kopen via iDEAL. Toch zitten ook hier wat verschillen in. Op sommige websites kun je direct de transactie afrekenen met iDEAL, terwijl je bij anderen eerst met iDEAL geld op je account moet zetten.

Bij iDEAL horen normaal gesproken nauwelijks kosten, sommige exchanges rekenen wel een bijdrage van €0,25. iDEAL is in Nederland zo populair omdat je volledig veilig en gemakkelijk via je eigen bankrekening kan betalen.

Bitcoin kopen met creditcard

VIDEO: Zo kun je zelf traden met Bitcoin
CryptoCoiners

Bij het gebruik van een creditcard geldt eigenlijk hetzelfde als bij betalen met iDEAL. Het is eenvoudig, de kosten zijn vaak laag en je betaalt via een beveiligde omgeving.

Bitcoin kopen met PayPal of andere e-wallets

VIDEO: How Cryptocurrency ACTUALLY works.
Mrwhosetheboss

Tot slot is er nog de mogelijkheid om met PayPal of andere e-wallets te betalen. Voor deze betaalmethode rekenen brokers en exchanges vaak iets hogere kosten.

Dit kan een bepaald percentage zijn over het geld dat je op je account wil zetten, of een vast bedrag dat je bij elke transactie af moet staan.

Hoe kun je het best goedkoop Bitcoin kopen?

VIDEO: BYBIT TUTORIAL - UITLEG hoe het werkt - Bitcoin traden tot aan 100x leverage [high risk high reward]
eenrijkerleven

Goedkoop Bitcoin kopen kan het best als je kiest voor een broker of exchange die geen extra kosten rekent bij Bitcoin transacties én iDEAL aanbiedt als mogelijke betaalmethode. Zo bespaar je het meest in kosten en ontvang je meer Bitcoin voor hetzelfde bedrag.

Alternatieven voor Bitcoin kopen – Bitcoin kopen of niet

VIDEO: BEGINNEN MET BELEGGEN IN 2023 (AANDELEN)
Focuss Op Financiën

Bitcoin is nog altijd ‘s werelds meest waardevolle cryptocurrency. Vanwege de extreem hoge veiligheid lijkt het dat ook te blijven. Naast cryptomunten met allerlei functies en technologische ontwikkelingen, is Bitcoin juist geschikt als waarde-opslag.

Dat betekent niet dat je portfolio alleen maar uit Bitcoin zou moeten bestaan. Als het grootste deel van je portfolio Bitcoin is, kun je daarnaast nog in andere coins investeren waarvan je een hogere stijging verwacht.

Bitcoin Minetrix – Geen Bitcoin kopen maar Bitcoin minen in de cloud

VIDEO: IK VERDIEN €130.000 PER MAAND | Waar doen ze het van
EO

Zou je graag Bitcoin willen bezitten, maar is de coin te duur? Dan is dit nieuwe project iets voor jou. Bitcoin Minetrix maakt gebruik van een nieuwe manier van crypto mining. Het minen van tokens is vrij ontoegankelijk. Je hebt er veel kennis, geld, ruimte en dure apparatuur voor nodig. Met Bitcoin Minetrix is dit allemaal verleden tijd en kun je eenvoudig Bitcoin (BTC) minen via de cloud.

De token van het project, $BTCMTX, kan gebruikt worden om BTC te minen. Het platform maakt gebruik van het Stake-to-Mine principe. Hierdoor is het mogelijk om Bitcoin te minen zonder er veel geld aan uit te geven. Het principe werkt als volgt: $BTCMTX moet gestaked worden, hierdoor kunnen er cloud mining credits verdiend worden. Deze cloud mining credits worden vervolgens ingewisseld voor het minen van Bitcoin.

bitcoin minetrix kopen

Door deze wijze van het minen van crypto worden veel problemen vermeden. Het staken van de $BTCMTX coin kan op een gemakkelijke wijze. Het enige wat je nodig hebt, is de $BTCMTX token en een wallet die compatibel is met Ethereum, zoals bijvoorbeeld MetaMask.

De $BTCMTX coin bevindt zich momenteel in de presale fase. Hier kunnen de tokens voor een laag bedrag van $0,011 aangeschaft worden. De coin kun je kopen met ETH, USDT, BNB of een bankpas. De token heeft zeer goede bouwstenen en zal waarschijnlijk snel na de listing in waarde stijgen. Zorg ervoor dat je de coin tijdens de presale aanschaft om de beste prijs te kunnen verkrijgen voor de token.

Presale startdatum 26 September 2023
Betaalmethoden  ETH, USDT, BNB of bankpas
Chain Ethereum
Totale voorraad 4.000.000.000
Hard cap $3.080.000
Presale prijs $0,011

Meme Kombat – Geld verdienen door deze coin te staken en te gebruiken om te wedden op meme coin personages

VIDEO: The Only Day Trading Strategy You Will Ever Need (Full Tutorial: Beginner To Advanced)
The Trading Channel

Meme Kombat is een nieuwe meme coin die vol potentie zit. De coin is op het moment van schrijven verkrijgbaar in de presale. De coin heeft op de eerste dag van de presale al meer dan $30.000 opgehaald en is een zeer populaire coin met meerdere manieren om geld te verdienen.

Meme Kombat ($MK) heeft een staking mechanisme. De APY staat hierbij op het moment van schrijven op ruim 110%. Het staken met $MK kan dus zeer lucratief zijn. Je hoeft niet te wachten met het staken van Meme Kombat totdat de presale is afgelopen. Je kunt de coins direct na aanschaf staken.

meme kombat bitcoin kopen

Daarnaast biedt de coin ook de mogelijkheid om te gokken in de Battle Arena. Dit is een plek waar verschillende meme coin personages tegen elkaar zullen strijden. Als holder van de coin kun je vervolgens wedden op deze wedstrijden. Wanneer je een weddenschap wint zul je beloond worden met $MK tokens.

De coin is momenteel voor een lage prijs aan te schaffen. Je kunt eigenaar van de coin worden voor $1. Nadat de presale geëindigd is zal de waarde van de coin stijgen naar $1,667. Wees er dus snel bij, want voor de presale is er maar een beperkt aantal coins vrijgesteld.

Presale startdatum 21 September 2023
Betaalmethoden  Ethereum & USDT 
Chain Ethereum
Hard Cap $6.000.000
Launch prijs $1,667
Presale prijs $1

TG.Casino – Nieuwe coin met online casino en staking

VIDEO: The Only Day Trading Video You Should Watch... (Full Course: Beginner To Advanced)
Day Trading Addict

Het TG.Casino is een nieuw online casino met een eigen coin, de $TGC token. De token verandert de manier van betalen in online casino’s. Door de coin te gebruiken in het online casino om te betalen krijgen holders extra voordelen en beloningen.

Het TG.Casino pakt het erg slim aan, 40% van de tokens zullen geburned worden, waardoor de prijs snel zal stijgen. De rest van de tokens zullen gebruikt worden voor het staken. De ontwikkelaars kopen met de winst uit het online casino om de tokens opnieuw op te kopen. Door de $TGC coin te staken kun je dus meedelen in de winst van het online casino.

tg.casino bitcoin kopen

Wanneer je de coin staked, heb je de mogelijkheid de tokens direct in te zetten in het online casino. Je kunt er ook voor kiezen de coins te verkopen op exchanges. Daarnaast biedt het casino jou ook nog eens de mogelijkheid om anoniem te blijven in het casino. Er is geen sprake van een KYC verificatie of het achterlaten van een mailadres.

Het TG.Casino is exclusief te gebruiken via Telegram. Je kan spelen met je mobiele telefoon, waardoor je altijd en overal kan spelen. De $TGC coin is te koop voor een lage prijs tijdens de presale van $0,125. De coin heeft zeer goede bouwstenen en zal dus zeer snel kunnen gaan stijgen in waarde. Schaf de coin dus snel aan tijdens de presale om de beste prijs te kunnen betalen.

Presale startdatum 21 september
Betaalmethoden  Ethereum & USDT
Chain Ethereum
Hard Cap $5.000.000
Token prijs $0,125
Totale voorraad 100 miljoen tokens

Conclusie Bitcoin kopen Nederland

VIDEO: Crypto voor Beginners - Beginnen met crypto (2022)
een Passief Inkomen

Bitcoin kopen en verkopen is in Nederland op allerlei plekken mogelijk. Al deze websites verschillen natuurlijk in gebruiksvriendelijkheid en de manier waarop je Bitcoin kan kopen. Voor veel Nederlanders zal het belangrijk zijn om de Bitcoins met iDEAL af te kunnen rekenen.

Voor zowel beginnende als ervaren traders biedt eToro een flink aantal handige functies om gemakkelijk Bitcoin te kopen. Zo kan elke beginner al vanaf €10,- aan de slag, en hebben ervaren traders mogelijkheden als CopyTrading

Maak nu je account aan bij eToro, verifieer je identiteit en stort geld om vandaag nog je eerste investering in Bitcoin te doen.

Let op: Cryptocurrency is een ongereguleerde en volatiele investering.

Veelgestelde vragen over Bitcoin kopen Nederland

VIDEO: Crypto kopen voor beginners - Waar & Hoe koop je crypto?
Bitcoinkenner

Kun je anoniem Bitcoin kopen in Nederland?

Anoniem Bitcoin kopen in Nederland is mogelijk, maar geen gemakkelijke en geen veilige optie. Gereguleerde brokers en exchanges in Europa zijn namelijk verplicht om je identiteit te controleren. Voor anoniem Bitcoin kopen zul je dus op zoek moeten naar een ongereguleerde plek waar jij als consument minder goed beschermd bent

Kun je in Nederland Bitcoin kopen zonder verificatie?

In Nederland Bitcoin kopen zonder verificatie is niet op een veilige manier mogelijk. Alleen als je al andere cryptocurrency hebt, zou je deze bij een decentrale exchange zonder verificatie kunnen ruilen voor Bitcoin.

Hoe kan ik Bitcoin kopen zonder ID?

Bitcoin kopen zonder ID kan via een decentrale crypto exchange of een niet gereguleerde broker. Voor de eerste heb je al andere cryptocurrency nodig en bij de tweede optie ben je als consument niet goed beschermd.

Waar kan je het best Bitcoin kopen?

Je kan het beste Bitcoin kopen bij een veilige broker als eToro. Deze is geschikt voor zowel beginnende als ervaren traders. Vooral het gebruiksgemak en de mogelijkheid om met iDEAL Bitcoin te kopen maken eToro tot een uitstekende optie.

Kun je zakelijk Bitcoin kopen?

Zakelijk Bitcoin kopen is zeker mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een deel van de winsten opslaan in Bitcoin. Er zijn nog weinig regels over het uitbetalen van medewerkers in Bitcoin, waardoor het voor nu vooral een investering als bedrijf is zonder dat je er echt gebruik van kan maken.

Wanneer kun je het best Bitcoin kopen?

Wanneer je het beste Bitcoin kan kopen, zal altijd afwachten zijn. De Bitcoin koers voorspellen, kan tot op zekere hoogte. Vanwege het volatiele karakter van cryptocurrency kun je hier nooit zeker op zijn. Daarom gebruiken veel traders ook een strategie waarbij ze bijvoorbeeld maandelijks een vast bedrag investeren in de cryptomunt.

Sources


Article information

Author: Daniel Brown

Last Updated: 1699271282

Views: 507

Rating: 3.9 / 5 (43 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Daniel Brown

Birthday: 1932-05-04

Address: USCGC Wang, FPO AA 76386

Phone: +4273917321924845

Job: Sales Representative

Hobby: Metalworking, Astronomy, Survival Skills, Photography, Fishing, Gardening, Badminton

Introduction: My name is Daniel Brown, I am a accomplished, courageous, clever, unreserved, variegated, risk-taking, artistic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.